gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
 
gfx gfx
gfx
1617 Posts in 535 Topics by 779 Members - Latest Member: rhoronjeff@comcast.net December 02, 2022, 09:54:30 PM
*
gfx* Home | Help | Search | Login | Register | gfx
gfx
Absoft User Forum  |  Support  |  General  |  Absoft Tools "Edit|Comment" command does not work correctly
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Absoft Tools "Edit|Comment" command does not work correctly  (Read 3664 times)

jonnygto

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Absoft Tools "Edit|Comment" command does not work correctly
« on: August 27, 2010, 11:05:18 AM »
Within Absoft Tools, if I select the following three lines of Fortran code:
      A=1   ! setup A
      B=2   ! setup B
      C=3
and do the "Edit|Comment" command (Apple-D), only the 3rd line gets commented out, apparently because the other lines already contain a '!' :
      A=1   ! setup A
      B=2   ! setup B
!      C=3


If you start with the lines:
      A=1   ! setup A
!      B=2   ! setup B
      C=3
Again,  just the 3rd line gets a new comment character:
        A=1   ! setup A
!       B=2   ! setup B
!         C=3
So if you follow this with an "Edit|Uncomment" command, you end up with all three lines uncommented out! :
      A=1   ! setup A
      B=2   ! setup B
      C=3

This command worked correctly in v 10, where each Comment command added an '!'  to the beginning of each selected line, whether or not it was already commented out.
This allowed you to easily comment and uncomment blocks of code.

The v11.0.4 Comment command does still work correctly for a single line if the cursor is placed in the line, with no characters selected (highlighted), but there are quicker ways to comment out one line.


Absoft User Forum  |  Support  |  General  |  Absoft Tools "Edit|Comment" command does not work correctly
 

gfxgfx
gfx gfx
Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!